Kate Toft Madsen

Vejledning

Hvordan foregår en vejledningssamtale?

Som vejleder lytter, iagttager, og spørger jeg ind til hvor Gud er aktiv i dit live lige nu.

Ved den første samtale vil jeg gerne høre om hvad der sker i dit liv,  om du har et bønsliv, hvordan du beder, og om evt. retræteerfaringer. Som forberedelse til denne samtale kan det være en fordel hvis du i en uges tid laver Ignatius’ eksamen øvelse, også kaldt det kærlige tilbageblik. På den måde “tager du temperaturen” på dig selv. Se vejledningen nederst her på siden.

Når vores tid sammen er slut, kan jeg foreslå en bibelkontemplation, en tekst eller noget helt andet, som du kan bede med. Det jeg foreslår, vokser naturligt frem af vores samtale.

Det som bliver sagt under samtalen er strengt fortroligt. Jeg vejleder folk fra alle kristne trossamfund. Jeg bor i København, men vejleder overalt i verden via videosamtale.

En samtale varer en time  og koster DKK 350.

Det kærlige tilbagebeblik

Den ignatianske eksamen

Under eksamen skuer man tilbage over dagen sammen med Gud. Her er en meget enkel udgave fra bogen Sleeping with bread af Dennis og Matthew Linn og Sheila Fabricant Linn.

Sæt dig et stille sted, og fald til ro. Bed Gud om at være sammen med dig, og at give dig lys til at se hvor Gud har været med dig i dag. Begynd med at sige tak, og skue indenad:

Hvilket øjeblik i dag, er jeg mest taknemlig for?

Hvilket øjeblik i dag, er jeg mindst taknemlig for?

Hvad var dagens højdepunkt?

Hvad var dagens lavpunkt?

Hvad var dagens stærkeste følelse?

Skue et øjeblik frem til dagen i morgen. Hvilke udfordringer og glæder forventer du der? Slut bønnen med at takke Gud for tiden sammen.

Der er mange måder at bede eksamen på. Vigtigst er at gøre det, og at skrive journal over hvad du oplever.